torsdag den 23. september 2010

En dejlig dag..

har det været i dag.

I dag skulle være dagen, hvor det lykkedes mig og en kollega at vinde en lille SJÆLDEN sejr over SU og dermed redde skindet for at par elever. Det skal helt sikkert noteres i en eller anden notesbog, for det sker praktisk talt ALDRIG.

Efter arbejde var jeg med min mor på hyggelig ose-tur i indkøbscentret i Ishøj, hvor jeg mødte min store søn, som arbejder der, og som jeg ser sjældnere end jeg bryder mig om, fordi han er flyttet ind til sin kæreste, som har et barn. (Lad mig skynde mig at tilføje, at jeg er glad for hans kæreste, og det er absolut ikke hendes skyld – sådan ER det jo bare når man stifter familie..)

Vi fik en kop kaffe og en sludder i cafeteriet, vi tre, og jeg nød det sådan, fordi jeg havde savnet min søn. Hvor meget, kunne jeg først rigtigt mærke, da vi sad og fulgte op på de sidste ugers hændelser i alle lejre.

Vel hjemme blev jeg ringet op af min ældste datter, som inviterede sig selv på middag og fem minutter senere dukkede op i Aygo’en med sine to små chihuahuas.

Nu sendes mindsten i seng af Carsten, hundene ligger spredt omkring i stuen – alle sammen tæt på brændeovnen som buldrer lystigt – og nu står den på afslapning for resten af pengene :o)

Aaahhh sikke en dejlig dag det var.

søndag den 19. september 2010

Søndagen

 

cutecolorschores7

er startet så smukt, og om lidt vil jeg hænge vasketøj op i haven. Det varer ikke længe, før man ikke længere med fordel kan gøre det, så det er bare om at udnytte, at solen stadig har en smule mere magt end kulden.

Senere skal vi i skoven med hundene, så de kan strække ud og møde nye venner i Hvidovres eneste hundeskov, Brøndbyskoven. Her er skoven delt op, så det i halvdelen er tilladt at gå med hunden løs. Her er masser af fysiske udfordringer for hundene, som kan balancere på bunker af fældede træstammer, søge efter spor (medbragte pølsestykker) og lege med de andre løse hunde med samme idé om, hvordan en søndag formiddag bedst tilbringes.

Resten af dagen tager vi, som den kommer; der skal bages rugbrød til næste uges madpakker og et par bradepander med drømmekage, som jeg vil sælge på gymnasiet i morgen og lade pengene fra salget gå videre til de meget trængende ofre i Pakisten. Udover det er afslapning en dominerende part.

lørdag den 18. september 2010

Skønt for øre, for øje og for sjæl

var teaterkoncerten i går. Så vidunderligt smukt fortolket og fremført, og selv om man ikke havde kendt de enkelte melodier i forvejen (eller de fleste, i hvert fald), ville de alligevel have sat sig fast i én med strittende nakkehår og en klump i halsen til følge.

Scenografi og kostymer er et kapitel helt for sig selv, og jeg har ikke superlativer der beskriver hele forestillingen.

Vi købte cd’en, og jeg glæder mig til at høre den i morgen.

Tag ind og se den. Det siger jeg bare.

Vejret viste sig i sit mest efterårsagtige hjørne, så det var skønt at kunne sætte sig ud i den lune bil og trille hjem til pigerne som havde hygget sig med pizza fra den lokale.

I dag nyder vi at det er lørdag. Hundetræning forløb fantastisk, og indkøbene blev overstået på hyggeligste vis. Manden har tilkaldevagten på arbejdet i denne weekend, og nu er han (selvfølgelig) blevet kaldt derud.

Det er nu mest synd for ham; mindsten og jeg skal nok hygge os med lørdagsguf og Barnaby mv.

Aaaahhh..

fredag den 17. september 2010

Festlig fredag

Manden i mit liv har inviteret mig til teaterkoncert i aften. Han har selv været inde og se forestillingen med sine arbejdskollegaer for et par måneder siden, og han var så begejstret, at han MÅTTE dele den med mig også :o)

Inden forestillingen skal vi spise på en vietnamisisk restaurant i nærheden.

Ældstedatteren kommer hjem og passer yngstedatteren.

Jeg glæder mig!

come-together_20000_550

lørdag den 11. september 2010

Lavteknologisk

Jeg har mange smarte køkkenmaskiner, som gør livet en god portion lettere, og lur mig, om der ikke også kommer flere (jeg har nogle stykker på ønskelisten). –Men de er bare maskiner – sikkert lavet af maskiner – og der er intet andet en hestekræfterne, der taler for, at man kunne overveje at købe dem.. (Det skulle da lige være de der synes der er noget prestige med ind over, når man har linet Kitchen Aid, Braun, Smeg m.fl. op under madlavningen)

Men forleden, da jeg var ved at skære hasselback-kartofler, tænkte jeg på, hvor stor gavn jeg har af denne her:

Rhododendron, hjemmelavede ting, sep. 10 012

-produceret i fritidsklubben i 1995 af min nu 24 årige datter, som et års tid senere kom hjem med denne her:

Rhododendron, hjemmelavede ting, sep. 10 009

-beregnet til opbevaring af hvidløg, hvad den også har været brugt til siden.

Et andet eksempel på en af podernes sløjd-evner:

Rhododendron, hjemmelavede ting, sep. 10 014

-ja du gættede rigtigt; køkkenrulleholderen :o)

Min pointe? Nok bare, at disse fantastiske gaver er lavet af vores unger, og de fine elektriske køkkenmaskiner når dem ikke til sokkerne.

Og så er de oven i købet langtidsholdbare og helt utroligt funktionelle :o)

NB! Jeg skylder mine børn at fortælle, at vi har rundt regnet 150 hjemmelavede stearinlys, tændstikæsker, kopper, bogmærker, lysestager og meget andet liggende (blandt et ton rå pastaskruer i alle regnbuens farver) i kasser rundt omkring i huset. Der er lagt hjerte og sved i hver eneste skrøbelige gave, og derfor har de hver i sær været meget værdifulde for os, men de ville nok ikke holde længe, hvis de stod fremme.

Men de her afbillede, de holder endnu. Vi bruger dem dagligt og de skal ingen steder, før de er slidt helt op :o)

torsdag den 9. september 2010

Hvad søren..

-tænkte jeg, da jeg kiggede ud af køkkenvinduet ud mod haven i morges, for prøv at se hvad jeg så:

 

Rhododendron, 9. sep. 2010 002  Rhododendron’en står og blomstrer! Og der er tonsvis af knopper!

Rhododendron, 9. sep. 2010 005 Til gengæld går det ikke så godt med mine Ingrid Marie.

Rhododendron, 9. sep. 2010 007

Rhododendron, 9. sep. 2010 004

søndag den 5. september 2010

Underdrejet

af feber, ondt i halsen og ondt i det ene øre, hvor jeg med jævne mellemrum får en velvoksen polyp, som gør nederdrægtig ondt og som får høje lyde til at runge i mit hoved – også når jeg selv taler. Så jeg tier. Og familien nyder freden, tror jeg.

cutecolorsfish3, pausefisk

fredag den 3. september 2010

Friday,

thank God it's friday! Tydeligere kan det vist ikke siges. Yngsten og jeg spiser fredagsslik og zapper ligegyldigt rundt, mens vi drøfter tunge emner som forsøgsdyr, tremmekalve-, –høns, –mink, –svin og andre former for dyremishandling.

Manden er på overarbejde, og sønnike er til intro-fest på gymnasiet, og det er hyggeligt at vi kun er mig og Laura. –Og så hundene, selvfølgelig. Som vi i øvrigt også lige har trænet og leget med.

I morgen tidlig står den på mere hundetræning ude på træningspladsen, og derefter er der igen kun afslapning på programmet. Skønt. Intet mindre. 

torsdag den 2. september 2010

Må jeg præsentere

Tilde, 16 uger og og nyeste medlem af familien. Heldigvis lige så godt modtaget og højt elsket af gamle Anton som af resten af familien.

Tilde 16. juli 2010 007 Tilde og Tulle 16. juli 2010 031 Div. Tilde, aug. 2010 019 Tilde 16. juli 2010 004

Tilde bad 24. juli 2010 004