tirsdag den 13. januar 2009

Klasseskift


Tulle er nu HELT rykket op i 2. klasse. De sidste måneder er det ellers bare danskundervisningen, hun har fulgt dér, fordi hun er så langt fremme i lige dét fag. Men hun har følt sig ensom i hele 1. klasse, fordi hun blev valgt fra af sine "veninder" og ikke måtte lege med, hvilket resulterede i, at hun valgte at gå rundt med en gårdvagt i frikvartererne. Næsten hvert frikvarter.
Hendes klasselærer gjorde nogle forsøg på at lave "lege-aftaler" med børnene, og det virkede meget godt lige DE dage, men Laura blev altså valgt fra, når ungerne selv kunne bestemme.
Det hele er - ikke overraskende - ikke bedre af at blive splittet i 2 klasser uden mulighed for og tid til at knytte venskaber.

Hun har været så ked af det, den lille, at hun græd salte tårer om morgenen, fik "feber" eller ondt i maven, så vi var nødt til at blive hjemme med hende. Og mit hjerte blødte når vi alligevel var nødt til at sende hende i skole.

Når hun ikke fra starten rykkede helt op i 2. var det fordi, hun altså ikke var helt så god til matematikken som til dansk, men det mener hendes matematiklærer altså nu, at hun sagtens kan nå at rette op på, hvis vi giver den en ordentlig skalle. Under hensyntagen til Laura, selvfølgelig.
Hun var til fødselsdag hos en 2. klasses kammerat i lørdags, og i går aftes var hun til 2. klassernes store hattefest. Vi havde heldigvis en flot lyserød cowboyhat, som hun kunne få på.

Nu til morgen var hun igen rigtig ked af det, men denne gang fordi hun skal forlade 1. klasse, og den tryghed hun trods alt har følt der.

Og det er forståeligt. Vi gjorde vores bedste for at fokusere på de godt ting ved klasseskiftet, og jeg håber sådan, at hendes allerførste hele dag i 2. klasse bliver god og dejlig.

Nu er det i øvrigt også spændende, om forældregruppen i 2. klasse er lige så god og engageret som den i 1. klasse. Ellers må den blive det nu.

Ingen kommentarer: